Jak správně rozvrhnout koupelnu

30. 6. 2018
Jak správně rozvrhnout koupelnu

V tomto článku nastíním několik důležitých bodů týkajících se návrhu koupelny. Jako první a nejdůležitější věc byste měli popřemýšlet, zda budete chtít mít v koupelně sprchový kout nebo vanu. V případě klasické vany je situace poměrně jasná, ale pokud chcete mít sprchový kout, je třeba myslet i na další věci.

 

Sprchový kout je sice výborný, ale čas od času přeci vanu potřebujeme např. při praní. Proto se nám nabízí několik řešení, ale každé má své pro a proti: 

 

1. Mít v koupelně ještě malou vanu. Ta ale zabírá místo navíc. 

2. Některé sprchové kouty mají ve spodní části zabudovánu menší vanu. Nevýhodou je schod který musíte překonat při vcházení a vycházení ze sprchového koutu. Tedy sprchový kout ztratí svou největší výhodu oproti klasické vaně. 

3. Poslední možností je pořídit poměrně velké umyvadlo, které by vanu alespoň částečně zastoupilo.

 

Do koupelny by se vám měla samozřejmě vejít také pračka a nějaká skříňka na čistící prostředky a další potřebné věci. Neměli byste také zapomínat na topení např. pomocí tzv. žebříčku a také by to chtělo mít rozmyšleno umístění koše na špinavé prádlo a případně na nějaký ten malý sušák. Jistě si říkáte, že některou z těchto věcí nepotřebujete, ale to platí teď, za pár let to může být jinak a koupelnu už pak jen tak nenafouknete.

 

A ještě jedna zajímavá věc, je dobré situovat vybavení koupelny tak, aby ve zdech, které sousedí např. s ložnicí, nevedli žádné potrubí. Omezíte tím hluk, který by mohl být rušivý.

 

Nejnovější články