3 nejdůležitější tipy při stěhování

30. 6. 2018
3 nejdůležitější tipy při stěhování

Každý rok se stěhují tisíce lidí. Podle statistik nejvíce stěhování probíhá od května do září. Každé stěhování je jiné, každý klient má jiné požadavky, takže neexistuje žádné obecné schéma, které by vám umožnilo uspořádat si celý tento proces. Avšak i tak se nám podařilo dát dohromady několik obecných pokynů, které si je potřeba zvážit.

Zvládnete to sami nebo je lepší stěhovací společnost?

Tato otázka se zdá stěžejní. Pravdou je, že pokud si stěhujete sami, bude to pravděpodobně levnější (za předpokladu, že neprojedete více benzínu či nafty než by stála specializovaná společnost). Je potřeba, abyste zhodnotili, kolik věcí budete stěhovat a pečlivě si rozpočítali, na kolik by vás vlastní stěhování stálo, a zda byste vůbec měli možnost stěhovat větší nábytek. Možná zjistíte, že vám to nestojí za potíže (záda, riziko poškození, více starostí), obrátíte se na stěhovací společnost.

Pokud budete hledat v Brně, stěhovací společnost Dymas s.r.o. zdarma provede nacenění stěhování předem, vy tak nemusíte počítat, jak velké auto je třeba objednat. Po Praze jsou najeté kilometry zdarma. Společnost navíc zajistí pojištění proti poškození vašich stěhovaných věcí.

Stěhování – příležitost zbavit se nepotřebných věcí

Čím méně věcí máte, tím levnější bude stěhování (rychlejší naložení věcí = menší hodinová mzda pro pracovníky). Nemilosrdně se zbavte všech věcí, které nepotřebujete. Berte to jako nový start.

Obalový materiál není levný...

Ale existuje několik chytrých způsobů, jak získat krabice zdarma – v supermarketech či skladě. Stěhování Praha vám poskytne obalový materiál za symbolickou cenu. Je třeba vybírat odolné kartonové krabice, aby nedošlo k jejich poškození a následně tak k poškození přepravovaných věcí.

Nejnovější články