• Podlaha jako nová

    16. 9. 2023 Čtěte více...

    Po aktivním létě nadchází čas klidu. Potom, co jsme většinu času trávili venku, máme konečně čas rozhlédnout se doma a věnovat pozornost interiéru. Vidíte najednou nedostatky, kterých jste si dřív nevšimli?

  • Barevná mozaika

    12. 8. 2021 Čtěte více...

    Rekonstruujete byt, nebo dům a potřebujete se vypořádat se starší koupelnou? Jednou z možností je odstranit staré obklady a dlažby a položit nové. To je však velmi pracné, vzniká při tom spousta nepořádku a také to není nejlevnější. Existuje ale také mnohem jednodušší a méně nákladné řešení – použijte mozaiku. Mozaiku tvoří malé segmenty ze skla, keramiky, nebo kamene, které jsou poskládané podle tvaru, velikosti a barevného provedení. Moderní mozaiky jsou uloženy na silikonové síťce, takže manipulace s nimi je velmi jednoduchá a nemusí se jí bát ani domácí kutil.

  • Zabavte děti o prázdninách smysluplně

    12. 6. 2021 Čtěte více...

    Chystáte se pomalu s vašimi ratolestmi na prázdniny? Přemýšlíte, čím je zabavit? Pusťte se do společného projektu a vyzkoušejte tapetování. Vyberte si místnost, kterou potřebujete upravit, zútulnit, předělat, prostě tu, na které chcete zapracovat nejdříve. Nechte vaše děti podílet se na přípravách, výběru vhodné tapety i samotném tapetování. Uvidíte, že pomoc se hodí a děti to navíc bude bavit a rády vám pomohou.

  • Zahrada i v malém bytě ve městě

    2. 7. 2020 Čtěte více...

    Do nedávna se zdálo být nemožné skloubit výhody života ve městě a na venkově. Dnes je to již možné. Vertikální zahrady jsou schopné přinést do bytů zeleň, která jinak v panelovém bludišti chybí a dokáže tak navrátit něco z bývalé pohody života v souladu s přírodou.

    Jaké jsou výhody vertikálních zahrad

    Vertikální zahrady v první řadě zvlhčují a čistí vzduch a jsou tak ideální především do domů s malými dětmi, astmatiky či alergiky. Dále mají schopnost pohlcovat hluk, čímž poskytují nejen v rámci domu lepší soukromí, ale také lépe izolují od sousedů.

  • Jak správně tapetovat

    10. 3. 2019 Čtěte více...

    Tapetu už asi každý z nás někdy v životě viděl. Je to pruh papíru nebo jiného materiálu smotaný do role, aby se nepomačkal. K němu patří lepidlo, kterým se připevňuje na zeď. Samozřejmě existují i výjimky, jako jsou samolepicí tapety, ty už na zadní straně mají vrstvu lepidla, stačí jen sejmout podkladový papír a přitisknout je na určené místo. Způsob aplikace tedy závisí na druhu tapety, ovšem nepředbíhejme, nejprve je třeba vybrat místo, kam budeme chtít tapetu umístit.

  • Vydělávejte díky pronájmu, poradíme vám

    29. 4. 2019 Čtěte více...

    V současnosti snad nenarazíte na člověka, který by pohrdl možností vydělat si nějaké peníze bez jakéhokoli vlastního přičinění. Pasivní příjem k penězům ze zaměstnání pak může v otázkách rodinného rozpočtu hrát opravdu zásadní roli. Nebudete se muset pořád jen omezovat a upírat si běžné radosti, dokonce třeba po několika letech budete moci prožít dovolenou v zahraničí.

  • Komfortní bydlení v Praze na dosah ruky

    29. 4. 2019 Čtěte více...

    Když se mladí lidé rozhodují, s jakou lokalitou by rádi spojili své životní cesty, většinou se jejich zraky upírají k hlavnímu městu. Je to vlastně naprosto logické. Praha je centrem veškerého dění v České republice. Kulturní a společenské vyžití v jejích útrobách se s žádnou jinou oblastí nedá srovnávat.

  • Stěhování bytu nemusí být tak strašné

    16. 9. 2018 Čtěte více...

    Když se řekne stěhování, každý si představí tu obrovskou hromadu krabic, spoustu práce a také dřinu, kterou musí člověk vynaložit. Každá pomocná ruka nebo rada je tady vítána a tak bychom si mohli projít několik zásad správného stěhování.

  • Svítidla podle poslední módy

    2. 8. 2018 Čtěte více...

    Svítidla jsou podstatnou součástí vybavení každého interiéru i exteriéru. Nejen, že dodávají světlo, pomáhají vytvářet celkovou atmosféru, ale hrají důležitou roli také jako dekorativní doplňky. Skoro v každém interiéru najdete hlavní svítidlo na stropě, nejčastěji v podobě přisazeného či závěsného svítidla. Jde to ale i jinak, chcete-li být pokrokoví a moderní, umístěte na strop několik vestavných bodovek, použijte LED panely nebo vsaďte na systémová svítidla.

Nejnovější články