Podlaha jako nová

16. 9. 2023
Po aktivním létě nadchází čas klidu. Potom, co jsme většinu času trávili venku, máme konečně čas rozhlédnout se doma a věnovat pozornost interiéru. Vidíte najednou nedostatky, kterých jste si dřív nevšimli? Nebo vám možná ta špatná dlažba tolik nevadila, když jste volný čas trávili na zahradě. Nyní nastal vhodný čas zvelebit před zimou interiér. Nemusíte za každou cenu sahat k drastickým metodám. Pokud máte doma nevyhovující podlahovou krytinu, nemusíte ji za každou cenu likvidovat. Jsou způsoby renovace, které ji obnoví a přitom vás nazruinují. Vsaďte na PVC podlahové čtverce.

Není PVC jako PVC

Přece jen je rozdíl mezi klasickým PVC v roli a čtverci. Jde o samolepicí dílce vyrobené z kvalitního vinylu. Dekor si vyberete podle vašeho vkusu. Tyto čtverce se snadno lepí na stávající podlahovou krytinu těsně vedle sebe a vytváří nový povrch bez nutnosti broušení či vytloukání staré podlahy. Bez nepořádku a za pár chvil budete mít doma novou podlahu. S PVC čtverci si poradíte bez potíží sami. Je dobré nechat čtverce při pokojové teplotě ideálně alespoň den před použitím volně ležet, aby se vyrovnaly. Připravte podklad tak, aby byl čistý, suchý, rovný a hladký, aby k němu PVC dobře přilnulo. Pokud máte starou dlažbu, je dobré vytmelit spáry, aby byl podklad rovný. Máte-li připraveno, sejměte postupně ze čtverců podkladový papír a přitlačujte na podlahu jeden vedle druhého. U stěn potom každý čtverec jednoduše zaříznete na míru. Tím vytvoříte jednolitou podlahu ve vybraném dekoru.

PVC může simulovat dlažbu, dřevo, kámen či jakýkoli jiný povrch. Udržuje se jako běžné podlahové krytiny. Tak neváhejte a zasvěťte letošní podzim úpravě vašeho obydlí, aby bylo opět jako ze škatulky. Máme k dispozici široký výběr dekorů a barevných variant. Objednejte si online na našem e-shopu podlahové čtverce z PVC, nebo si přijďte vybrat vhodný dekor do naší vzorkové prodejny ve Frýdku-Místku.

Nejnovější články